Je eigen webshop voor cocktail jurkjes beginnen – de techneuten vinden

Je eigen webshop voor cocktail jurkjes beginnen: de techneuten vinden

Hoe vind je een goede programmeur of developer

Je wil je eigen webshop beginnen voor cocktail jurkjes. Hiervoor moet je de juiste mensen vinden. Soms wordt het tijd om met andere software te gaan werken. Dit kan slechts een programma voor een bepaald onderdeel zijn, zoals een salarisverwerkingsprogramma. Maar het kan ook een compleet softwarepakket zijn, bijvoorbeeld het pakket waar je complete klantenbestand in verwerkt is. Er zijn weinig bedrijven of modebloggers die de kennis standaard in huis hebben om een software pakket te ontwikkelen en op maat te maken. Daarom is de kans groot dat je zelf op zoek moet gaan naar een of meerdere progammeurs en developers die dit voor je kunnen doen. Een geschikte website hiervoor is Personalprogrammer.nl

 

Een zoektocht in een onbekende wereld

Geschikt personeel zoeken wanneer je zelf kennis hebt van het vak wat je nieuwe collega moet gaan uitoefenen, is niet zo moeilijk. Moeilijker wordt het bij een zoektocht naar goede programmeurs en developers wanneer je er zelf geen kaas van gegeten hebt. En laten we eerlijk zijn: meestal hebben we geen flauw benul van coderen, want dan hadden we tenslotte zelf het project kunnen begeleiden.

Tips

Je kunt het je makkelijker maken bij de zoektocht naar programmeurs en developers door de volgende tips te gebruiken:

basis van het programmeren

  • Netwerk: kijk in je vrienden en kennissenkring of er mensen zijn die wel verstand hebben van coderen. Misschien ken je zelf een aantal programmeurs en developers. Ken het werk van je sollicitanten en laat de open source-codes beoordelen door een van de experts in je netwerk.
  • Test en proefperiode: laat als een soort van assessment, je sollicitanten een code schrijven die je door mensen in je netwerk laat beoordelen op kwaliteit. Geef nieuw aangenomen personeel altijd een proefperiode. Mocht de samenwerking toch niet zo verlopen als gewenst, dan zit je niet lang aan elkaar vast.
  • Stel vragen: staar je niet blind op de diploma’s van programmeurs en developers, maar stel ze ook vragen. Daardoor kom je erachter of ze goed kunnen samenwerken en communiceren. Bereid dan ook je vragen voor.
  • Laat problemen oplossen: ongetwijfeld zijn er binnen je bedrijf eerder ook problemen geweest op het gebied van software. Leg je toekomstige programmeurs en developers deze problemen voor en vraag hou zij dat zouden oplossen. 
  • Onderwijs jezelf: misschien is dit nog wel de meest simpele oplossing: leer de basisbeginselen. Natuurlijk is het onzin om zelf volleerd programmeur en developer te worden, maar het kan nooit kwaad om de basis van het programmeren te kennen.